Ingrediente:
Aluat:
- 8 ouă
- 15 linguri de făină
- 8 linguri de zahăr + 2 plicuri de zahăr pudră
- 2 linguri de miere
- 10 linguri de lapte
- 10 linguri de ulei
- un plic de praf de copt
- un vf de linguriță de scorțișoară
Separam gălbenușurile de albușuri, batem albușurile spumă cu zahărul, apoi adăugăm gălbenușurile și mierea. Punem treptat făina si praful de copt, alternativ cu laptele si uleiul, iar la final amestecam cu scorțișoara. Coacem 3 foi.
Crema 1 :
- 750 ml lapte
- 75 gr amidon
- 7 linguri de zahăr
- o păstaie de vanilie
- un pachet de unt
Crema 2:
- un borcan de 270 ml gem de prune
În timp ce se coc foile, punem pe foc 600 ml de lapte și păstaia de vanilie. În timp ce se încălzește laptele, amestecam amidonul cu zahărul, punem treptat restul de lapte și îl turnam în oala care se află pe foc. Amestecăm continuu până se îngroașă, apoi lăsam la racit.
După ce se răceste, punem untul la temperatura camerei și omogenizăm.
Pe prima foaie punem crema de lapte, apoi așezăm cea de-a doua foaie pe care punem gemul de prune.
Asezăm ultimul blat, punem crema de lapte și pudrăm cu scorțișoara.
Lăsăm prăjitura să se așeze minim o oră, apoi servim. Este foarte bună și aromată, sigur o voi face din nou curând.
0 comments :
Post a Comment